Training

Scholing Muziekkwartier

In de livetraining van twee dagdelen (studiedag of twee avonden) leer je de basis van muziek in de kinderopvang: zingen, muziek maken en bewegen op muziek met de allerjongste kinderen van nul tot vier jaar. Tijdens de training kan worden ingegaan op specifieke vragen en ervaringen. Naast het plezier dat jullie eraan beleven, schept het een duidelijk beeld van wat het doet met het kind, de groep en de ontwikkeling van de kinderen.

Inspiratie workshop

Leer de eerste stappen naar ontwikkelingsgericht werken in een inspiratieworkshop Muziekkwartier. Praktijk en theorie gaan hand in hand. Muzikale spelletjes die passen bij de motorische ontwikkeling van baby's en peuters, en muzikale snacks die spraak en taal stimuleren om direct toe te passen op de groep.

inspiratielessen

Laat een locale Muziek op Schoot-specialist op de groep(en) komen voor extra inspiratie met ontwikkelingsgericht muzikaal spel. Dit is een mooie combinatie met de live-training of met het boek. Plezier staat altijd voorop en dat gaat heel goed samen met kwaliteit.

spreker

Muziekkwartier staat voor kwaliteit gebaseerd op wetenschappelijke feiten en jarenlange ervaring. Félice van der Sande gaat op een inspirerende manier in op de overkoepelende rol die muziek speelt in de algehele ontwikkeling van het jonge kind. Het kan de dagelijkse omgang gemakkelijker maken. Daarnaast onderhoud je de natuurlijke aanleg die kinderen hebben voor muziek door muzikaal spel op een verantwoorde én leuke manier in te zetten. Voor leergierig en actief publiek.

Iedereen kan (leren) zingen

Muziekkwartier is een training gericht op een positieve en leuke insteek waardoor de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Er is in het spel altijd ruimte voor individuele behoeftes van een kind. Tijdens de training aan de pedagogisch medewerkers/ gastouders ontstaat steeds meer vertrouwen in het eigen kunnen: iedereen kan (leren) zingen en iedereen kan (leren) muziek te maken met jonge kinderen.
 

De basishandvatten die je meekrijgt in de training zijn echte eye-openers die je voortaan anders laten kijken naar liedjes zingen en samen muziek maken. Deze nieuwe manier van kijken heeft al veel professionele opvoeders het zelfvertrouwen gegeven om het plezier in muziek samen te laten gaan met het op een fijne manier stimuleren van de ontwikkeling van de kinderen.

In jullie eigen Muziekkwartier komt alles heel natuurlijk samen: samen met de kinderen ontstaan de accenten en thema’s waarin jullie je verdiepen.

Observeren wat je kind en je groep nodig heeft leidt tot de keuzes die jij als verzorger maakt. Welk spel daarbij past wordt geoefend op een persoonlijke en plezierige manier bij de Muziekkwartier trainingen. Deze trainingen hebben de mogelijkheid om de deelnemers direct het spel te laten ervaren, waardoor het eenvoudiger wordt om het meteen de volgende dag toe te passen.

Praktisch

De training wordt op jullie eigen locatie gegeven. Bij een groepsgrootte tot 25 personen is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht.

Voor grotere organisaties denk ik graag mee met de aanwezige wensen om Muziekkwartier een rol te laten spelen in jullie opvang.

Ben je gastouder of heb je een klein team? Zoek dan de samenwerking met collega’s door samen de training aan te vragen. Of geef aan dat je interesse hebt, zodat er een match voor  je gezocht kan worden waar mogelijk.

Trainingen kunnen altijd op maat gemaakt worden. Heb je een vraag of een idee? Neem gerust contact op!

Op verzoek kunnen ook thema-trainingen worden gegeven, zoals ‘Er zit muziek in mijn boek’ over voorlezen & muziek of je kunt vragen om bijvoorbeeld een accent op de taal- en spraakontwikkeling.

Wanneer je met je team of als gastouder de volledige training hebt afgerond mag je je een ‘Muziekkwartier’ kinderopvang noemen.

Neem contact op met Félice via info@muziekkwartier.org of via het contactformulier op deze website.