Training

Scholing Muziekkwartier

In de livetraining in twee dagdelen (studiedag of twee avonden) leer je de basis van muziek in de kinderopvang: zingen, muziek maken en bewegen op muziek met de allerjongste kinderen van nul tot vier jaar. Naast het plezier dat jullie eraan beleven, schept het een duidelijk beeld van wat het doet met het kind, de groep en de ontwikkeling van de kinderen.

Inspiratie workshop

Leer de eerste stappen naar ontwikkelingsgericht werken in een inspiratieworkshop Muziekkwartier. Praktijk en theorie gaan hand in hand. Muzikale spelletjes die passen bij de motorische ontwikkeling van baby's en peuters, en muzikale snacks die spraak en taal stimuleren om direct toe te passen op de groep.

inspiratielessen door een muziekspecialist

Laat een locale muziekspecialist op de groep(en) komen voor extra inspiratie met ontwikkelingsgericht muzikaal spel. Dit is een mooie combinatie met de live-training of met het boek. Plezier staat altijd voorop en dat gaat heel goed samen met kwaliteit.

spreker

Muziekkwartier staat voor kwaliteit gebaseerd op wetenschappelijke feiten en jarenlange ervaring. Félice van der Sande gaat op een inspirerende manier in op de overkoepelende rol die muziek speelt in de algehele ontwikkeling van het jonge kind. Het kan de dagelijkse omgang gemakkelijker maken. Daarnaast onderhoud je de natuurlijke aanleg die kinderen hebben voor muziek door muzikaal spel op een verantwoorde én leuke manier in te zetten. Voor leergierig en actief publiek.

Muziekkwartier is een training gericht op een positieve en leuke insteek waardoor de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

De rol van de verzorger is daarin de aangever, observator en ondersteuner van het zich ontwikkelende jonge kind van baby tot peuter.

In muziekspel komt alles samen: samen met de kinderen ontstaan de accenten en thema’s warain jullie je verdiepen.

Er is in het spel altijd ruimte voor individuele behoeftes van een kind.

Observeren wat je kind en je groep nodig heeft leidt tot de keuzes die jij als verzorger maakt. Welk spel daarbij past leer je in het boek ‘Muziekkwartier’ en op een persoonlijke manier bij de Muziekkwartier trainingen. Deze trainingen hebben de mogelijkheid om de deelnemers direct het spel te laten ervaren, waardoor het eenvoudiger wordt om het in de groep toe te passen.

Wanneer een team of gastouder de training heeft afgerond kunnen ze zich ‘Muziekkwartier’ kinderopvang noemen.

Trainingen kunnen altijd op maat gemaakt worden.

Op verzoek kunnen ook thema-trainingen worden gegeven, zoals ‘Er zit muziek in mijn boek’ over voorlezen & muziek.